infoblokk

Pályázat

Projekt címe: "Erdőhorváti községben 12 férőhelyes 4 napraforgós falusi vendégház létrehozása"

Projekt azonosítószáma: 1851928578

A projekt teljes költsége: nettó 80.943.364.- Ft

Támogatás összege: nettó 48.396.226.- Ft

Támogatás mértéke: 60%

Projekt bemutatása: A település és a környék épített turisztikai attrakciói és természeti adottságai, az aktív kikapcsolódást kereső turisták egyre növekvő száma, a színvonalas szálláshely iránti igény, a már meglévő turisztikai szolgáltatásaim indokolták a vendégház létrehozását. A településen 4 napraforgós falusi szálláshely 1 db volt, amely önmagában nem volt képes ellátni a falusi szálláshelyek iránt egyre növekvő keresetet, ezért is került kialakításra egy új, 4 napraforgós minősítéssel rendelkező vendégház.

Erdőhorváti Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében található, a járásnak, megyének nagy a turisztikai vonzereje, amely egyre inkább növekszik.

További indok volt a turisztikai kínálat bővítése, a térségben eltöltött vendégéjszakák számának emelése, az aktív turizmus fejlesztése, szolgáltatások kínálatának bővítése. A vállalkozás tevékenységének diverzifikálása révén csökken a szezonalitásból, időjárási tényezőkből származó kockázat, megvalósul a több lábon állás, az új tevékenységek hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez.

Mindezen indokok hozzájárultak egy olyan 4 napraforgós falusi vendégház kialakítására, amelyben a pihenésen kívül aktív kikapcsolódási lehetőségeket is igénybe lehet venni, mint például a kerékpáros és a gyalogtúra, helyi kézműves termékek bemutatása, ping-pongozás, tollaslabdázás, kosárlabdázás, futballozás, borkóstolás, túrázás, amelyek által bővül a szolgáltatások kínálata, nő a település és a térség látogatottsága.

Az épület kialakítása és felszerelése biztosítja a vendégház minél magasabb fokú kihasználtságát, annak folyamatos növelését és illeszkedik a tervezett szálláshely nyújtási és aktív szabadidő eltöltéséhez (kerékpározás, vezetett túrázás, ping - pong, kosárlabda, labdarúgás stb.) szükséges és egyéb (agroturisztika, szabadtéri sütés - főzés) szolgáltatásokhoz. Lehetőséget biztosít egyéb külső turisztikai szolgáltatások (lovaglás, fürdőzés, vezetett túrázás) igénybe vételi lehetőségének ügyintézéséhez az épületben rendelkezésre álló számítógép, illetve internet segítségével.